Weer terug in de keuken

Heerlijk vlees

Voorheen door veel mensen vergeten, nu weer terug in de keuken en hoe. Stiekem wordt de bavette het geheim genoemd van de slager. In Frankrijk één van de populairste steaks, in Nederland is bavette bestellen nog steeds in opmars. In de wereldstad Parijs zie je bavette veel op de menukaart staan. Het vlees wordt ook wel vanglap of vinkelap genoemd, een schitterend stukje vlees gesneden uit het dikste gedeelte van de vang. De vang bevindt zich tussen de borst en de bil in, een gedeelte waar veel bewegende spieren zitten.

Angus burger

Heerlijk op de barbecue

Wil je optimaal genieten van de lekkerste smaken van de bavette? Je hoeft het vlees slechts drie minuten te grillen op het heetste gedeelte van de barbecue. Draai daarna het stuk vlees om en grill de andere kant ook goudbruin. Doorgaren kun je doen op een minder hete plek aan de zijkant van de barbecue. Wanneer de kern ongeveer 52 graden is laat je het vlees zo’n acht minuten rusten in aluminiumfolie. Tegen de draad in snijd je mooie dunne plakken, een beetje zeezout en peper en serveren met een heerlijke saus. Net als biefstuk is bavette nog een beetje rood van binnen.

Steak

Door te spelen met de warmte van een barbecue krijg je de bavette heerlijk gaar. Een rooster wat je in hoogte kunt verstellen is ideaal om de controle te behouden over het garen van het vlees. Om zeker te weten dat je de goede temperatuur hebt is een vleesthermometer een handig hulpmiddel. Rest je alleen nog bavette bestellen en je kunt genieten van een prachtig en lekker stukje vlees.