Eenvoudige bloemkoolsoep

Eenvoudige bloemkoolsoep is lekker, totaal een keertje een andere soep en ook nog eens snel klaar en gezond.

Het is in ieder geval een groentesoep die je naar alle waarschijnlijkheid niet vaak zult hebben gegeten. Toch maar eens uitproberen dus.

Ingrediënten

Voor 4 personen bloemkoolsoep

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 liter kippenbouillon, vers getrokken of van een blokje gemaakt
  • 40 gram boter of margarine
  • 2 dl. Koffieroom
  • Zout en peper naar eigen smaak
  • Eventueel als extra: Wat geraspte kaas over de bloemkoolsoep

Recept

  • Neem een braadpan en smelt hierin de boter of de margarine.
  • Fruit hierin de uiensnippers aan, voor ongeveer 5 minuten totdat deze glazig en iets zacht zijn geworden.
  • Verdeel in de tussentijd de bloemkool in roosjes en snijd deze in stukjes van ongeveer 1 tot anderhalve centimeter. Was de bloemkool even (eventueel in de vergiet).
  • Voeg de stukjes bloemkool en de bouillon toe aan de pan met de uitjes en laat het geheel aan de kook komen.
  • Leg het deksel op de pan en kook de bloemkoolsoep ongeveer 5 tot 7 minuten, totdat de bloemkool bijna gaar is.
  • Voeg hierna het zout en de peper naar eigen smaak toe, plus de koffieroom en roer alles even goed door.
  • Laat hierna de eenvoudige bloemkoolsoep nog even tegen de kook aankomen, maar niet meer laten koken.
  • Schenk de soep in diepe borden of soepkommen en rasp er eventueel wat kaas over uit.

Tips

  • Voor warme dagen, is het ook heel lekker om deze soep koud te eten
  • Een variant op deze bloemkoolsoep is een gladde bloemkoolsoep. Pureer de soep dan in de foodprocessor of maak de soep mooi glad met de staafmixer