Ben jij al overgestapt op de gastronormbak in je keuken? 

De gastronormbak heeft een ware revolutie in de professionele keuken gecreëerd. Door de slimme maatvoering die internationaal gehanteerd wordt kun je met gastronormbakken je keuken heel efficiënt inrichten. Je kunt je keuken precies op maat maken op elk moment en daarin eindeloos variëren. Daarbij weet je zeker dat al je producten hygiënisch worden bewaard en een lange houdbaarheidsdatum hebben. Met de bijpassende accessoires maak jij van je keuken een geoliede machine. In dit artikel lees je alles over de voordelen van het gebruik van gastronormbakken in de keuken. 

Efficiënt gebruik van je keuken 

Het gebruik van de Gastronormbak maakt een paradijs van je keuken. Hoe groot of klein je keuken ook is, met de bakken in gastronorm maten richt jij je keuken precies zoals je dat wilt in. En dat kan per dag verschillen. Je creëert heel veel flexibiliteit in je keuken met de bakken die in allerlei maten verkrijgbaar zijn. Heb je een avond een grote groep met een drie-gangen diner? Geen nood, de hele mise en place heb je binnen handbereik en je kunt de lades van je koelkast moeiteloos met grote bakken. Op zaterdag een zaak vol met tweetjes die à la carte eten? Ook geen probleem. Dan gebruik je de kleinere bakken en heb je nog steeds alles bij de hand voor een geslaagde avond. 

Meer ruimte tijdens het koken met een gastronormbak 

Met de gastronormbak hoef je nooit meer je stoof vol te hebben staan met kleine pannetjes voor saus en bouillon die aan het einde van de avond te ver ingekookt zijn. Je sauzen heb je gedurende de hele avond perfect op temperatuur en meteen bij de hand met een sousvide bak gevuld met gastronormbakken met je sauzen. Dat geeft je ruimte aan de stoof. En ook voor koude gerechten heeft Gastronorm een oplossing. Met kleine bakjes van alle ingrediënten die je nodig hebt voor het opmaken van je gerechten heb je voldoende ruimte op je werkblad om efficiënt te kunnen werken. 

Bereiden van gerechten 

Een gastronormbak kun je ook gebruiken voor het bereiden van je gerechten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hele tray vol met groente die je wilt stomen of grillen. Je schuift de bak zo in de oven en als je gerecht bereid is en afgekoeld, kun je hem zo afgedekt in de koeling bewaren. Dat scheelt afwas voor in de vaatwasser, een aantal extra handelingen en gedoe. Daarnaast kun je de bakken gebruiken om bijvoorbeeld kaas voor te snijden. 

Hygiënisch bewaren van je producten 

Met de gastronormbak kun je al je producten hygiënisch en droog bewaren. Er zijn allerlei deksel verkrijgbaar die ervoor zorgen dat je producten hun houdbaarheid behouden en vers en krokant blijven. Met deze bakken maak je de inrichting van je koeling ook op maat en overzichtelijk. Je kunt de bakken eenvoudig voorzien van data en zo ook voor de Keuringsdienst van Waren voldoen aan de gestelde eisen. En inventariseren van je mise en place gaat heel eenvoudig omdat je alles efficiënt hebt opgeslagen en in één oogopslag je voorraad kunt inventariseren.