3 tips voor beginnende horecaondernemers

Bij het managen van een horecazaak komt er veel verantwoording bij kijken. Je moet ervoor kunnen zorgen dat de zaak draaiende blijft en dat je met je capaciteit weet wat het bedrijf aan kan. Op het moment dat je start als horecaondernemer zal je in situaties komen waar je snel moet kunnen schakelen. Daarom geven wij jou 3 tips als jij als beginnende horecaondernemer aan de slag gaat. 

Wees proactief

Voordat je aan de slag gaat op de werkvloer is het belangrijk dat je voorbereid bent op situaties. Dit kan alleen door een proactieve houding aan te nemen en ervoor te zorgen dat je bekend wordt met bepaalde scenario’s. Hier kun je voor zorgen door zelf naar restaurants te gaan op drukke tijden en gewoon eens te observeren hoe een bedrijfsmanager interacteert. 

Voldoende capaciteit

Je kunt natuurlijk het hele terras vol zetten met tafels en stoelen, maar op het moment dat je onvoldoende personeel hebt, wordt het lastig om iedereen van dienst te zijn. Zorg er daarom voor dat je voldoende personeel in kan zetten.

Keuken controle

Bezoekers van jouw horecazaak zullen ook een hapje willen nuttigen. Dit alles gebeurt in de keuken, waarbij het belangrijk is dat alles werkt. Zorg er daarom voor dat alles gecontroleerd wordt en of er eventueel eerst een grootkeuken monteur naar moet kijken. Dit kun je laten doen door Service Equipe Nederland. Naast het apparatuur dat moet werken is het natuurlijk ook belangrijk dat er voldoende producten aanwezig zijn om de consument te voorzien van de gewenste maaltijd.