De zomer van 2018 zit weer boordevol evenementen!

Festivals zijn razend populair in Nederland. Inmiddels zijn er jaarlijks al zo’n 850 festivals van sport tot lifestyle, die goed zijn voor meer dan 20 miljoen bezoekers. De meeste van deze festivals worden georganiseerd in Noord-Holland (ruim 200) en dan ook nog voornamelijk in de regio Amsterdam (meer dan de helft). Maar ook het aantal jaarmarkten, vlooienmarkten en braderieën in Nederland is gigantisch groot. Je komt ze overal tegen. Op jaarbasis ligt het aantal rond de 3.000 stuks. Van klein tot groot (>10.000 bezoekers). Maar ook concerten en parades doen het goed. Van het bekendste bloemencorso in de Bollenstreek tot het zomercarnaval op 27 en 28 juli 2018 in Rotterdam, waarbij de stad verandert in een Caribisch eiland, met ruim 500.000 bezoekers. Bij al deze gebeurtenissen zijn veel, soms heel veel bier- en drinkbekers nodig. Hoe doen jullie je inkoop. Ga je voor de scherpste prijs, maximale helderheid van de beker, zodat de schuimkraag mooi zichtbaar is of ga je dit jaar voor duurzame wegwerpglazen.

Bierbekers, veilig en steeds duurzamer.

Buitenevenementen vinden steeds vaker plaats en daarbij gaan bier en ontspanning vaak uitstekend samen. In de evenementensector wordt veel gesproken over veiligheid en duurzaamheid. Een juiste keuze voor plastic glazen is dus erg belangrijk. Voor een evenement met een hoog drankverbruik (gemiddeld zo’n 4 glazen per bezoeker) is bijvoorbeeld de snelheid van het biertappen erg belangrijk. Kies daarom altijd voor plastic glazen die goed ontnestbaar zijn. Goed ontnestbare bekers zijn gemakkelijk per beker van de stapel te pakken. Voor evenement-glazen heb je meestal keuze uit 2 materialen, van waaruit de beker is gefabriceerd, namelijk PET of PP. Wanneer prijs dé belangrijke factor is, wordt vaak gekozen voor PP (polypropyleen) glazen. Het is een prima materiaal, maar in vergelijking met PET zijn de bierbekers vaak wat slapper en ook iets minder transparant. Het materiaal is wat melkachtiger. PET daarentegen is wel glashelder, stevig en onbreekbaar en daarom de laatste jaren erg populair op evenementen. De schuimhoudbaarheid is prima en dat wordt door veel bierdrinkers toch gezien als een belangrijke eigenschap. Het goede van deze PET (polyethylene terephthalate) glazen is dat ze ook volledig recyclebaar zijn. Ze zijn onbreekbaar, dus volledig veilig voor consumentengebruik. PET glazen zijn ook logistiek gezien een perfecte oplossing: de glazen zijn makkelijk stapelbaar en hierdoor ruimtebesparend, licht van gewicht en zeer hygiënisch door eenmalig gebruik. Om al die gunstige eigenschappen worden PET-glazen door de overheid steeds dan ook vaker voorgeschreven bij grootschalige evenementen.

Nieuw in 2018: bierbekers uit 100% recycled PET

Duurzaamheid en plastic bierbekers gingen de afgelopen jaren niet altijd hand in hand op festivals en evenementen. Het overgrote deel van het afval op festivals bestaat namelijk uit plastic bekers. Maar netheid op en rond het festival terrein wordt steeds belangrijker. Het resulteert niet alleen in een aangenamer evenement, maar het spoort ook festivalbezoekers aan om plastic drinkglazen op een juiste manier in te leveren. Op de juiste manier omgaan met afval wordt dus steeds belangrijker en is inmiddels wel ingebed in de evenementencultuur van de grootse evenementen. Het milieu-impact van een bierbeker uit volledig (100%) gerecycleerde plastic is ongeveer de helft van een plastic beker van nieuwe, ongerecycleerde PET bekers. Ligt jouw focus ook op duurzaamheid, dan zijn bierbekers van volledig gerecycled PET,  bijvoorbeeld PET360 glazen, dé perfecte oplossing. Gemaakt van 100% gerecycleerd PET, afkomstig van bekers, flessen en schalen, dus veel minder belastend voor het milieu. Vele miljoenen limonadeflessen en schalen van PET worden ingezameld, gereinigd, vermalen en omgezet naar PET360-granulaat voor deze nieuwe generatie bierbekers. Er wordt dus geen enkele nieuwe korrel meer aan toegevoegd. PET360 glazen zijn stevig, verrassend helder en uiteraard 100% foodsafe. Het duurzaamste bierglas voor de 2018 evenementen!