Tips voor het maken van de beste koffie

Hier zijn 3 tips voor de koffiemachine voor bedrijven. Zo werk de zakelijke koffiemachine optimaal en krijg jij elke dag de lekkerste koffie op werk.

Tip 1: Verse bonen kopen

Zonder twijfel, koffie is het beste bij gebruik binnen enkele dagen nadat het is geroosterd. Kopen bij een lokale brander (maar je zelf koffie kan laten roosteren) is de zekerste manier om de absolute meest verse bonen te krijgen. Wees op je hoede voor het kopen van zak koffie uit supermarkt vitrines. Zuurstof en fel licht zijn de slechtste smaak busters voor geroosterde bonen, dus tenzij de winkel gewetensvol is over de verkoop van verse koffie. Koffiebonen verpakt door kwaliteitsbewuste branders en verkocht in stevige, vacuüm verzegelde zakken zijn vaak een betere gok.

Tip 2: Houd koffiebonen vers

Bewaar altijd geopende koffiebonen in een luchtdichte container. Glazen potten of keramische opslag crocks met rubber-pakking afdichtingen zijn goede keuzes. Nooit koelen (geroosterde bonen zijn poreus en nemen gemakkelijk vocht en voedsel geuren op). Smaak Experts raden sterk af om steeds koffie in te vriezen, vooral donkere bonen. Het optimaalste is om een vijf- tot zeven-daagse levering van verse bonen te krijgen en houd ze op kamertemperatuur.

Tip 3: Gebruik schoon water

Niets kan een pot koffie ruïneren zekerder dan kraanwater met chloor of andere smaken. Serieuze koffieliefhebbers gebruiken gebotteld bronwater of actieve kool/koolstoffilters op hun kranen. Opmerking: Verzacht of gedestilleerd water maakt vreselijke koffie, mineralen in goed water zijn essentieel voor een lekkere kop koffie.

Tip 4: Houd uw apparatuur schoon

Reinig opslagcontainers en koffiemachines om de paar weken om een olieachtige opbouw te verwijderen. Verschoon ten minste maandelijks met een sterke oplossing van azijn of speciale koffie-apparatuur door het koffiezetapparaat om eventuele minerale afzettingen zoals kalk op te lossen. Spoel grondig af voor hergebruik.