Tips voor het kiezen van een nieuwe barbecue
De zomer komt er weer aan en dat betekent dat hij weer kan worden gebarbecued. Veel mensen kijken er elk jaar weer opnieuw naar uit. Lekker met z’n allen op het terras buiten in de tuin onder het genot van een lekker stukje vlees van de barbecue. Het is dan altijd een gezellige aangelegenheid als de barbecue aan staat. Op de barbecue kunnen vele soorten vlees en vis worden bereid. Er is een groot scala aan verschillende soorten barbecues te verkrijgen. Maar welke barbecue is nou geschikt voor jouw specifieke situatie? Dit hangt van een aantal factoren af die we in dit artikel noemen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te kijken voor hoeveel personen je gemiddeld de barbecue moet hebben staan? Sta je meestal met z’n tweeën of in je eentje de barbecue te bedienen of ben je vaak in grote gezelschappen en heb je een groter oppervlak nodig?
Voor welk type kamado joe barbecue ga jij?
Er zijn vele soorten kamado joe barbecues te verkijgen. Maar in welke techniek ligt jouw voorkeur? Je kunt natuurlijk gaan voor de oude vertrouwde houtskool variant. Niets is zo mooi als het ruiken van een aanstaande barbecue op houtskool. De vertrouwde geur van gloeiende kolen komen je al tegemoet. Ook het vlees krijgt die lekkere rook reken smaak en geur door de verwarmde kolen. Het is de enige echte klassieke manier om te barbecueën. Maar we leven in een wat modernere tijd dus er zijn meerdere mogelijkheden wanneer het aankomt op het aandrijven van de barbecue. Zo kun je bijvoorbeeld ook gaan voor een gas barbecue. Deze barbecue werkt dus op gas en daar is het voordeel van dat je geen steenkolen hoeft op te warmen of te laten gloeien. Dit kan je veel tijd en moeite besparen waardoor je meer tijd over hebt voor het bereiden van lekkere stukjes vlees op de barbecue. Dan is er ook nog de elektrische variant. Ook bij de elektrische variant geld dat je het niet meer bezig hoeft te houden met verwarmen van houtskool maar dat je je helemaal kunt concentreren op de lekkernijen die op de barbecue liggen.