Thee zetten, hoe doe je dat op de juiste manier? 

Het kopen van thee is een hele klus als je niet weet hoe je het beste kunt beginnen, want er zijn tegenwoordig zo onwijs veel soorten. Je kunt een kruidenthee kopen, maar je kunt ook voor een standaard smaakje gaan. Dan kun je er ook nog eens voor kiezen om theezakjes te kopen, maar heb jij wel eens stilgestaan bij een kruidenthee kopen dat los in een potje zit? Dit laatste heeft als voordeel, dat de thee veel duurzamer is en je er een stuk langer mee kunt doen! Je bent met losse thee namelijk veel minder nodig. Weet jij hoe jij thee op de juiste manier kunt zetten? 

Thee uit een zakje 

Theezakjes zijn verschrikkelijk populair, want dit is natuurlijk erg gemakkelijk te gebruiken. Water koken, het zakje in de beker of in de pot. Water erop, even laten staan en klaar is je thee. Toch is het misschien veel lekker een losse thee te kopen. Een kruiden thee kopen in een potje, daar maak je pas echte thee mee. Hoewel veel van ons niet weten hoe we nu een echt lekker theetje kunnen zetten! Wat ben je nodig voor het beste kopje thee en hoe kun je deze het beste zetten? 

Wat ben je nodig voor losse thee? 

Als je losse thee wilt bereiden, kies dan voor een filtertje of een zeefje. Losse thee in je mond of in je verse thee is namelijk niet zo lekker. Een waterkoker of gewoon lekker ouderwets een fluitketel kunnen je helpen bij het koken van het water. Dan ben je echter alleen nog een goed thee glas of een handige theepot nodig om de thee te kunnen zetten. 

Hoe zet je verse thee 

Gebruik ongeveer 2,5 gram thee op 220 milliliter water, deze droge thee schep je in een pot of in een theeglas. Je mag dit ook in een zeefje stoppen. Vervolgens giet je hier vers gekookt heet water op, maar laat het dan nog wel even staan. De thee is pas klaar, wanneer de droge losse thee naar de bodem van de pot of in het zeefje gezakt zijn. Pas wel op dat je het niet veel te lang laat staan, want dan wordt de thee namelijk erg bitter. Blijf dus even in de buurt, want voor je het weet kun jij genieten van een heel lekker vers kopje thee! 

Tip: Teastreet