Portugese rode wijn is breed inzetbaar

Xin Fusion

Voor de één luistert het nauw, en voor de ander maakt het niet zoveel uit. De keuze van de juiste wijn bij het juiste gerecht. De kwaliteit van de wijn moet natuurlijk goed zijn. Portugese rode wijn is van een constante en betrouwbare kwaliteit en smaakt bij vrijwel alle gerechten. Bij een klassiek Hollands dinertje, de Franse keuken of bij de barbecue. Het combineert altijd door zijn veelzijdigheid. Het voegt altijd iets toe aan de smaak van het gerecht. Gewoon durven en doen. Laat alle regels die de tafel- en wijnwetten ons voorschrijven gerust los. Het zal je aangenaam verrassen. Speel met de combinaties van wijn en gerechten. Gewoon omdat jij dat lekker vindt, en niet omdat het wordt voorgeschreven. 

Etentje of borrelavond

Als je jezelf en anderen verwend met een lekker etentje of borrelavondje, wil je genieten. Het komt er toch al niet zo vaak van. Eten buiten de deur is feestelijk en gezellig. We bewaren dat vooral voor speciale gelegenheden. Dan nemen we er de tijd voor, spreken we het ook echt af. De voorpret is dan al begonnen. Op een bescheiden borrelavond met vrienden, thuis of in de kroeg, misstaat een Portugese rode wijn nooit. Schenk nog maar eens lekker in en de gesprekken komen als vanzelf los. Deze wijnen hebben ook hun weg gevonden naar de eettafel. Thuis of in een restaurant maakt een mooie wijn de avond compleet. Het drinken van wijn brengt je in een mood van even rust en weg uit de dagelijkse sleur. Het brengt je daar waar het leven om begonnen is. Goed zijn voor elkaar en met elkaar. Niet vergeten om daar van te genieten.

Gasten verwennen met Portugese rode wijn

Elk café en restaurant ontleent zijn bestaansrecht aan zijn gasten. De kroegbaas legt de gasten in de watten met een lekker drankje en een aangenaam muziekje op de achtergrond. Hij creëert daarmee een ongedwongen sfeer waarvoor de klanten graag terugkomen. In het restaurant is vriendelijke bediening van belang en net zo belangrijk als de vaardigheid van de kok. Het totale plaatje moet kloppen. Tot achter de komma. De kwaliteit van de drankjes zijn er een belangrijk onderdeel van. Portugese rode wijn mag er niet ontbreken, anders doe je de gasten tekort. Gastvrijheid in de zaak levert je gasten en inkomsten op.

Ieder zijn smaak

Je hebt lang niet altijd het advies van een sommelier nodig om een lekkere wijn te treffen. Ga gerust af op je eigen oordeel. Iedereen kent zijn eigen smaak. Daar is geen speld tussen te krijgen. Dat je kiest voor kwaliteit is wel van belang. Met Portugese rode wijn zit je er nooit ver naast. Dat wordt gegarandeerd door de goede kwaliteitswijnen die volop in zwang zijn. Voor elke portemonnee en bij vele gelegenheden. Altijd gaat het dan over wijn geproduceerd in een zonnig klimaat en gemaakt door mensen met jarenlange ervaring en vakkennis. Vaak over de grenzen van generaties van wijnboeren heen. Zij kennen hun wijngaard en de juiste druivenrassen om een heerlijke wijn van te maken. 

Op zoek naar wijn die smaakt naar meer? Je vindt ze op Sandorwineimport.nl