Met eigen caravan naar campings Costa Brava

Campings Costa Brava

Een vakantie waarbij je met je eigen camper of caravan naar een mooi land vertrekt, wordt steeds populairder. Costa Brava, een kuststrook in het noordoosten van Spanje, biedt talloze mooie badplaatsen aan waar je doorheen kunt rijden en vervolgens kan kamperen en ontspannen op campings Costa Brava. Het scheelt een hoop gedoe met vliegen en je kunt zelf de tijd nemen om te vertrekken en weer terug te rijden naar huis.

Mooiste badplaatsen van de Costa Brava

Lloret de Mar is een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders dankzij de hoeveelheid uitgaansgelegenheden, maar daarnaast ook het eten, de mooie stranden en het leuke centrum. Tossa de Mar ligt dichtbij Lloret de Mar, is even mooi, maar net wat rustiger op het gebied van toerisme vergeleken met Lloret de Mar. Daarnaast is Blanes een super mooie gemeente in Costa Brava waar veel te bewonderen is; kastelen, stranden, uitkijkposten, kerken en kathedralen. Er zijn dus super veel mogelijkheden om steden te bezoeken tijdens een verblijf op campings Costa Brava. Naast de leuke steden, kun je ook heerlijk genieten van de Catalaanse keuken, waaronder paella en verschillende gerechtjes wat tapas genoemd wordt.

Campings Costa Brava

Bezigheden op campings

Je kunt natuurlijk met je eigen caravan of camper een camping bezoeken in Spanje, omdat je zo je eigen spullen kan meenemen en in een vertrouwde omgeving zit. Er zijn ook veel campings met chalets, stacaravans, bungalows en noem maar op. Campings hebben vaak ook veel voorzieningen zoals sportvelden, pingpongtafels en restaurants. Sommige campings hebben zelfs sauna’s en andere wellness voorzieningen. Er is dus genoeg te doen (óf juist helemaal niks te doen en relaxen) op campings Costa Brava.