Hoe maak je een Picanha klaar? Een stap-voor-stap gids!

Picanha

Het bereiden van een Picanha klinkt misschien als een lastige klus, maar het is eigenlijk erg makkelijk en het is ook nog eens ontzettend lekker! Picanha is een populaire Braziliaanse vleessoort en is perfect voor een gezellig etentje met vrienden en familie. Het is belangrijk om het vlees op de juiste manier te bereiden, want hierdoor komt de smaak het beste tot zijn recht. In dit artikel leggen we je stap-voor-stap uit hoe je een heerlijke Picanha maakt.

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het kiezen van een goede kwaliteit Picanha bij de slager. Het is belangrijk dat de vetlaag nog op het vlees zit, aangezien dit juist voor de smaak en sappigheid zorgt. Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat bereiden. Laat het daarom minimaal 30 minuten buiten de koelkast staan.

Nu is het tijd om het vlees voor te bereiden. Verwijder eventuele vliesjes van het vlees en masseer vervolgens het zeezout en zwarte peper grondig in het vlees. Bedek het vlees volledig met de kruiden en laat ze minimaal 5 minuten intrekken.

Stap 2: Bakken

Picanha kan worden bereid op verschillende manieren. Voor deze bereidingswijze gaan we het vlees bakken in de oven. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en leg het vlees met de vetlaag naar boven op een rooster. Zet onder het rooster een bakplaat om het vet op te vangen. Bak het vlees gedurende ongeveer 15 minuten totdat de bovenkant goudbruin is gekleurd.

Stap 3: Rusten

Haal het vlees uit de oven en plaats het op een snijplank. Bedek het met aluminiumfolie en laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten. Het rusten van het vlees is belangrijk om de sappen te behouden en om het vlees zo mals mogelijk te houden.

Stap 4: Snijden

Nu is het tijd om het vlees te snijden. Begin met de vetlaag en snijd deze in hele kleine plakjes. Draai het vlees vervolgens om en snijd het in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Serveer het vlees met wat groentes en frietjes.

Stap 5: Genieten

Tijd om te genieten van je heerlijke Picanha! Vergeet niet om wat zeezout en zwarte peper op tafel te zetten, zodat iedereen naar eigen smaak kan toevoegen.

Het bereiden van een Picanha is makkelijker dan je denkt, en het resultaat is een heerlijk stuk vlees waar iedereen van zal genieten. Het is belangrijk om het vlees goed voor te bereiden, het op de juiste manier te bakken en het een rustperiode te geven voordat je het snijdt. Volg deze instructies en je bent verzekerd van een smaakvol en mals stuk Picanha. Eet smakelijk!Ga voor meer informatie naar The Meat Lovers!

Vlees