Hoe eet je avocado op brood?

avocado op brood

Avocado’s zijn hartstikke gezond! En wist je dat deze bron van vezels, vitamine E, kalium en goede vetten ook heerlijk is voor op brood? Met onderstaande 8 avocado op brood variaties heb jij in een handomdraai een lekkere en gezonde maaltijd.

1. Avocado met ei

Een geprakte avocado op een geroosterde boterham met ei. Hoe je het ei bereidt maakt niet uit: een gepocheerd ei, spiegelei, gekookt ei of een omelet, het smaakt allemaal even lekker en gaan hartstikke goed samen met avocado op brood!

2. Avocado met tomaat

Good to go: een geprakte avocado op een geroosterde boterham met plakjes tomaat. Bestrooi de tomaten met een lekkere hoeveelheid tuinkers om het gerecht extra smaak te geven.

3. Avocado met gerookte zalm en rode uienringen

Avocado en zalm zijn een ontzettend goede combinatie. Een geprakte avocado op een boterham met plakjes gerookte zalm en als topping wat fijngesneden rode uienringen. Besprenkel tot slot nog een beetje citroensap over de zalm en genieten maar!

avocado op brood

4. Avocado met mozzarella en zongedroogde tomaat

Een boterham met plakjes avocado, stukjes mozzarella en zongedroogde tomaat. Easy, gezond en lekker.

5. Avocado met bacon

Een geprakte avocado op een geroosterde boterham met stukjes gebakken bacon. Een iets minder gezonde keuze maar oh wat lekker! Bacon en avocado zijn namelijk goede vriendjes.

6. Avocado met geitenkaas en rode pepertjes

Een boterham met uitgesmeerde geitenkaas, plakjes avocado en gehakte rode pepertjes als topping. Een boterham met pit!

7. Avocado met aardbei

De zomerkoninkjes zijn er weer! Tijd voor een lekkere boterham met geprakte avocado en gesneden aardbeien. Lekker met een scheutje balsamicoazijn.

8. Avocado met kipfilet en tomaat

Een broodje gezond met plakjes avocado, kipfilet (beleg) en plakjes tomaat. Lekker met een beetje rucola als finishing touch.

Voor alle recepten geldt: avocado kruiden met peper en zout naar smaak.