Eigen bierproeverij in huis met een bierpakket

Met een bierpakket kun je op een efficiënte manier veel verschillende soorten bieren uitproberen. Steeds weer dezelfde bier drinken wordt op een gegeven moment saai. Door steeds een ander soort bier te proberen kun je iedere keer weer jouw biermoment vernieuwen. Zo kun je telkens weer nieuwe smaken ontdekken alsof je in een echte bierproeverij zit.

Wat is een bierpakket?

Een bierpakket is een verzameling van verschillende soorten bieren die je in één pakket kan kopen. Een pakket bestaat dan uit flessen die ieder een ander soort biertje is. De meeste bieren komen in een bierpakket van 6 flessen. Je koopt dus eigenlijk een normale six-pack bier waarbij ieder flesje een andere smaak heeft. Naast de standaard 6 flessen in een pakket, zijn ze ook te verkrijgen in een doos van 9 en 12 flessen. Soms heeft een bierpakket ook iets extra’s te bieden. Een bierproeverij is natuurlijk niets zonder de bijbehorende informatie die over ieder biertje verteld kan worden. Een bierpakket zal daarom meestal een document meegeven waarin ieder biertje omschreven wordt. Zo krijg je de standaard informatie als het alcoholpercentage en omschrijving van de smaak mee. Maar ook het verhaal achter de soort bier. Ieder biertje heeft zijn eigen verhaal van hoe deze tot stand is gekomen. Dit maakt het proberen van ieder soort biertje nog net wat specialer. 

Soorten bieren

De inhoud van ieder bierpakket kan ook nog eens sterk van elkaar verschillen. In Nederland alleen zijn er al een heleboel verschillende soorten bieren verkrijgbaar. De meesten kennen de grote biermerken al wel. Maar als je echt authentieke bieren wil proberen dan moet je meestal naar de streken zelf gaan om deze te kopen. In een bierpakket worden al deze streekbieren bij elkaar verzameld en in één pakket voor jou aangeboden. Om een beetje onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende streekbieren worden ze opgedeeld in bepaalde categorieën. Zo worden er bijvoorbeeld pakketten aangeboden met slechts de grootste streekbieren van Nederland. Maar dit kan ook gelimiteerd worden naar alleen bieren uit bijvoorbeeld Zuid-Holland. Naast de streekbieren worden er ook bierpakketten gemaakt voor winterbieren, glutenvrije bieren en speciaalbieren. Er is dus genoeg mogelijkheid om iedere keer weer een ander soort biertje uit te proberen. Ten slotte kunnen de pakketten komen met verschillende soorten extra’s. Zo worden er bij sommige pakketten een speciale bieropener meegeleverd zodat je direct kan beginnen met het proeven.

De doelgroep

Zo’n pakket is eigenlijk wel voor iedere bierliefhebber aan te raden. Ook als je nieuw bent in het proeven van bier kan dit een leuke ervaring voor jou zijn. Je kunt op deze manier kennis maken met verschillende soorten bieren die je nooit anders zou uitproberen. Misschien vind je wel jouw nieuwe favoriete soort bier. Ook de echte bier experts kunnen van deze pakketten genieten. In plaats van naar een bierproeverij gaan, kan je de bierproeverij zelf in huis halen. Bierpakketten zijn een goed middel om ervaring op te bouwen met verschillende soorten bieren. Maar het is natuurlijk ook te gebruiken als een leuke activiteit met vrienden of familie. Overtuigd? bestel direct jouw eigen bierpakket bij www.biervaneigenbodem.nl