De grote voordelen van cocktails

Cocktail recepten

Heb je iets te vieren? Met een lekkere cocktail maak je je feestje compleet. Je maakt ze makkelijk zelf met cocktail sets en lekkere, verse ingrediënten van goede kwaliteit. Maar wat zijn nou precies de voordelen ten opzichte van andere drankjes? Om te beginnen zijn cocktails natuurlijk hartstikke lekker, dat voordeel spreekt eigenlijk voor zichzelf. Maar wist je dat er ook andere voordelen zijn? Zo zijn cocktails misschien wel gezonder dan je denkt en maak je ze ook gewoon makkelijk zelf.

Serveer de perfecte cocktail

Met de juiste cocktail sets hoef je echt geen volleerd barman of -vrouw te zijn om je genodigden een lekker drankje voor te zetten. Zorg dat je goede, verse ingrediënten gebruikt, want naast dat dat je cocktail veel lekkerder maakt, komen er zomaar nog andere voordelen bij kijken! Als de dokter zegt dat je meer vitamine C moet eten, dan is je eerste gedachte misschien niet om aan de cocktails te gaan, maar eigenlijk is het niet eens zo’n gekke optie. Veel cocktails bevatten citrusvruchten, denk maar aan de mojito waar limoensap in zit bijvoorbeeld. Citrusvruchten zijn zeer rijk aan vitamine C. Daarnaast vormen vruchtensappen de basis voor veel cocktails, zo zit er sinaasappelsap in de klassieker Sex on the Beach. Sinaasappelsap bevat veel vitamines en vezels en is, zelfs als je het met een lading alcohol drinkt, goed voor je weerstand.

Best gezond dus eigenlijk

Ja, best gezond dus eigenlijk, die cocktails. Natuurlijk zit er alcohol in, maar dit is naar verhouding vaak aanzienlijk minder dan in de meeste likeurs. Ook dat kan een groot voordeel voor je gezondheid zijn. Daarnaast zijn cocktails gemakkelijker verteerbaar en bevatten ze gevarieerde ingrediënten. Veel cocktails zijn gemaakt van fruit bijvoorbeeld en bevatten dus naast veel smaak ook de vitamines uit fruit. Ideale reden om er nog maar gauw eentje te mixen en in te schenken, toch?