Blijvende resultaten na een verantwoord dieet.

De zomer komt er weer aan. De barbecue kan weer uit de schuur en de zwemkleding kan weer uit de kast. Maar dan bedenk je je ineens dat de goede voornemens die je in het begin van het jaar had om wat kilo’s kwijt te raken niet veel zoden aan de dijk heeft gezet. De zomerkleding van vorig seizoen zit wat strakker als anders, de buik lubbert er een beetje overheen. Ook de billen lijken wat uit te puilen. Wat een desillusie!

Veel mensen voelen zich ongetwijfeld zo als in de inleiding beschreven. Je hebt van alles geprobeerd, het ene dieet na het andere, gezonder eten, een fruitshake als ontbijt, een maandje onbeperkt naar de sportschool, de fiets pakken in plaats van de auto en de regen op de koop toenemen want tja het is voor een goed doel! En dan komt de frustratie want het lijkt allemaal niet veel te doen. De positieve instelling verdwijnt als de zon achter de wolken. En de zomer moet nog beginnen…. Hoe kun je nou afvallen op een manier die blijvende voordelen nalaat, dat je niet elke keer als een jojo terugzakt in je normale routine? Wat is nou een verantwoorde manier om af te vallen?

De slimme start

Voor ieder persoon werkt afvallen weer anders want niemand heeft hetzelfde lichaam. Er zijn bepaalde factoren die je in gedachten moet houden voor welke methode je kiest. Je lichamelijke gezondheid speelt daarbij een belangrijke rol. Heb je bijvoorbeeld last van suiker dan is het natuurlijk verstandig om een diëtist te raadplegen. Of als je zwanger bent is het verstandig om medisch advies in te winnen. Daarnaast moet je bedenken wat je wilt bereiken: wil je spiermassa kweken, wil je een sixpack creëren, of wil je je gewoon fit voelen? Kortom het kost wat nazoekwerk om de manier te vinden die bij jou past om wat gewicht kwijt te raken. Na wat zelfonderzoek kun je beginnen!

Verantwoord of niet?

Nu je weet welke manier bij jou past gaan we kijken of het een blijvend resultaat bied. Toegegeven, de meeste diëten zijn erop gericht om de mensen door de zomer heen te slepen en het daarbij te laten. Een jaarlijks terugkerend probleem dus. Voor de een werkt het, voor de ander is het zwaar frustrerend! Vaak is het verstandig om simpelweg je eetpatroon te veranderen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want je wekelijkse snackavond is wel erg gezellig! Om je eetpatroon te veranderen moet je ook je manier van eten veranderen, probeer eens:

  1. Slechts 1x opscheppen
  2. Minimaal 1x in de week vis en 1x vegetarisch
  3. Snackavond eens per maand
  4. Ipv snacks, verantwoorde tapasavond met gezonde producten.


Een aanrader zijn ook zogenaamde maaltijdshakes. Heb je eens een keer geen tijd om een fatsoenlijke maaltijd klaar te maken dan kunnen deze dienen als vervanging. Handig voor noodgevallen. Let wel op de ingrediënten van de shake, de meeste zitten namelijk boordevol suiker. Persoonlijk kan ik aanbevelen de Be-Slank lactosevrije maaltijdvervangende shakes. Daar zit een minimum aan suiker in en smaken erg goed.

Natuurlijk is bij dit alles voldoende beweging ook noodzakelijk. Sommigen willen graag hulp om niet terug te vallen in de oude gewoonten. Je zou dan bijvoorbeeld bij een sportschool een trainingsprogramma met begeleiding kunnen volgen die erop gericht is om je blijvend fit en op maat te houden. Wil je het liever alleen proberen, kweek dan gewoontes aan die ervoor zorgen dat het afvallen op een natuurlijke manier gebeurd en een dagelijkse routine word. Weet wat je eet, weet hoe je beweegt!

Garantie

Na de manier gevonden te hebben die het beste bij je past die je helpt om verantwoord af te vallen en je daar een dagelijkse routine in hebt gevonden is succes verzekerd. Gezond verstand, gezonde voeding en regelmaat helpt je niet alleen deze zomer je prettig te voelen in je zwemkleding maar ook de komende jaren!