BBQ workshop: een compleet diner op de barbecue

BBQ workshop

Voor mijn verjaardag kreeg ik een BBQ workshop cadeau. Deze mocht ik volgen bij Culinair Centrum De Kookstudio. Ik vind het ontzettend leuk om te koken en ik doe ook steeds meer met de barbecue dus het was een ontzettend leuk en goed gevonden cadeau.

BBQ workshop bij Culinair centrum

BBQ workshopOp de afgesproken tijd ging ik naar de kookstudio en maakte kennis met de andere cursisten. Een leuke groep mensen met allemaal dezelfde passie. Na wat uitleg over hoe de BBQ aan te steken en de verschillende soorten houtskool en rookhout gingen we zelf aan de slag. De bedoeling was om een compleet diner te bereiden, allemaal op de barbecue! Je kunt er echt alles op bereiden, van amuses tot vlees- en visgerechten maar ook desserts en sauzen kun je op de barbecue maken. Aan het einde van de workshop hebben we heerlijk samen gegeten. Het was een erg gezellige dag met heel veel informatie.

Verschillende barbecues

BBQ workshopHet was een hele inspirerende BBQ workshop. Ik heb echt ontzettend veel geleerd en zal het geleerde ook zeker in de praktijk gaan brengen. Het leuke van de workshop is dat er gebruik gemaakt wordt van verschillende barbecues. Zo is er de Big Green Egg, maar er zijn ook genoeg Outdoorchef barbecues en een keramische Primogrill. Daarnaast wordt er gebruikt gemaakt van een smokey rookoven voor het roken van zalm en buikspek.

Ook een workshop volgen?

Culinair Centrum De Kookstudio is gevestigd in Aarle-Rixtel, vlakbij Helmond. Je kunt je inschrijven voor een workshop via de website. Hier staan ook alle data vermeld. Je kunt je individueel opgeven maar ook als groepje. Leuk om met je partner, vrienden, familie of collega’s te doen. Als je met een hele grote groep bent, bijvoorbeeld voor een personeelsuitje of vrijgezellenfeest, dan kun je ook altijd even contact opnemen om te kijken of je apart een workshop kunt volgen op een andere datum.