Alles wat je moet weten over whisky

whisky kopen

Steeds meer mensen ervaren hoe lekker een kwalitatieve whisky kan zijn. Naast dat het een enorm lekkere drank is, is het ook erg interessant om je verder in whisky te verdiepen. Het grootste onderscheid wordt gemaakt tussen whisky’s uit verschillende landen, namelijk Schotland, Ierland, Japan, Amerika en Taiwan. Elk land staat weer bekend om zijn eigen smaaksensaties wat betreft hun whisky. Tussen de verschillende merken uit een land zijn natuurlijk ook weer verschillen te vinden in de smaak, tonen en afdronk. Wil je graag whisky kopen? Hieronder gaan we meer in op de verschillende soorten whisky. 

whisky kopen

Verschil single malt en blended whisky

Het is ten eerste van belang om te benoemen dat het woord ‘single’ niet betrekking heeft op het aantal whisky’s dat er wordt gebruikt, maar het aantal distilleerderijen. Single malt wordt namelijk wel gemaakt van meerdere soorten whisky’s. Deze moeten dus wel allemaal uit dezelfde distilleerderij komen. Blended whisky is, zoals je waarschijnlijk al raadt, gemaakt van meerdere whisky’s. Het idee hierachter is dat verschillende whisky’s elkaar kunnen versterken in smaak. 

Een ander verschil tussen single malt en blended whisky is dat single malt enkel van gerst wordt gemaakt. Blended whisky wordt gemaakt van verschillende soorten graan. Dit kan maïs, tarwe of gerst zijn, maar het kan ook een combinatie van meerdere graansoorten zijn. 

Je kunt whisky kopen gewoon online doen. Zo kun je eenvoudig alle soorten met elkaar vergelijken. Bovendien kun je profiteren van verschillende aanbiedingen, die elke week veranderen. Jouw favoriet zal dus zeker een keer in de aanbieding komen!